info.amaliaschool@stichtingtalentis.nl

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag (ochtenden)    juf Anke
 donderdag en vrijdag      juf Michelle

Voorlichting vuurwerk door Bureau Halt

Al jaren krijgt groep 7/8 bij ons op school voorlichting over vuurwerk. Wij vinden dit erg belangrijk.
Tijdens de voorlichting gaat Halt in op overlast door vuurwerk en de gevolgen daarvan voor anderen. Aan bod komt onder andere de toegestane aankoop- en afsteektijden, gevaarlijk omgaan met vuurwerk en vernielingen door vuurwerk.
Veel jongeren zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden, en gedragen zich in een vriendengroep vaak anders dan alleen. Daarom speelt het onderwerp groepsdruk een belangrijke rol in de Halt-voorlichtingen.
Door het maken van opdrachten ervaren de leerlingen dat je verschillende rollen in een groep hebt en dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun gedrag en de keuzes die ze maken.
Vanwege corona was de les dit jaar online, we zijn erg blij dat het op deze manier toch gelukt is om de kinderen de voorlichting te geven!

Sinterklaasviering
Ook in groep 7/8 doen wij natuurlijk aan Sinterklaas! Maar omdat de Sint het natuurlijk heel druk heeft, hebben wij voor elkaar een surprise gemaakt! Ieder heeft een lootje getrokken en een gedicht en een cadeautje voor een klasgenoot gemaakt.
Ook hebben we van de Sint nog leuke cadeaus, spellen en breinbrekers voor in de klas gekregen.
De dag was alleen zo gezellig, dat we vergeten zijn om foto's te maken! Oepsie!

Verlof Juf Michelle

Juf Michelle verwacht rond begin februari haar eerste kindje. Vanwege coronamaatregelen mag zij vanaf begin november niet meer voor de klas werken, maar gaat zij administratieve taken doen. Als afscheid hebben de kinderen allemaal een ooievaar geknutseld met daarop de datum waarop zij denken wanneer de baby geboren wordt. Wij zijn benieuwd!
Vanaf 18 november zal meester Laurens op donderdag en vrijdag gezellig in groep 7/8 komen werken. Wij wensen hem veel plezier!

Bezoek BHC door groep 8

Op 8 nov hebben de leerlingen van groep 8 een leerzaam bezoek gebracht aan het Baanderherencollege. We hebben informatie gekregen over de school en natuurlijk ook een rondleiding. Bij wiskunde hebben we onze rekenkunsten laten zien. Tenslotte mochten we vragen stellen aan 4 eerste-jaars VMBO-ers. Een leerzame ochtend!

Kinderboekenweek 'Wat je worden wil'

Op donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. De afgelopen 2 weken hadden alle kinderen hard gewerkt aan hun allermooiste tekening en vanaf groep 5 werd er ook nog gewerkt aan een prachtig verhaal.

Tijdens de uitreiking werd dan eindelijk bekend gemaakt welke kinderen de allermooiste tekening en / of het allermooiste verhaal hadden geschreven. Wat was het spannend! De winnaars van de tekeningen kregen een gouden of zilveren penseel. De derde plaats kreeg een mooie oorkonde. Voor de winnaars van de verhalen waren er prachtige gouden en zilveren griffels.
Wie de winnaars van de school waren, werd tijdens een heus kinderjury overleg samen met juf Michelle, besloten. Op de tekeningen en verhalen werd anoniem gestemd en de namen van de geselecteerde verhalen en tekeningen waren ook niet bekend bij de kinderjury.

Hieronder zie je de foto's van de trotse winnaars uit onze klas. Verder natuurlijk nog een groot compliment voor alle andere kinderen, die ook heel hard gewerkt hadden!