Groep 4 / 5

Welkom op de groepspagina van groep 4.

maandag t/m donderdag         juf Daphne
vrijdag   juf Gül

Hallo hallo!

Nog 1 week en dan is het kerstvakantie. Deze week hebben we ook het traditionele kerstdiner. Donderdagavond komen we allemaal in onze mooiste kleding op school en nemen lekkere hapjes mee. We maken de klas gezellig en dan gaan we met de hele klas eten. Dat klinkt leuk he?!

En we mogen ook optreden in de Walnoot. Op het grote podium! Hieronder kun je ons liedje alvast beluisteren.

Het is deze week ook een beetje een gekke week. Juf Daphne is er deze week voor het laatst. Juf Daphne verhuist in de kerstvakantie naar Schiedam om daar te gaan samenwonen met haar vriend Daan. Wij gaan haar ontzettend missen! Juf Daphne werkt al heel lang op onze school; al 11 jaar! En daarvoor heeft ze stage gelopen op onze school. En toen ze heel klein was heeft ze op deze school gezeten als leerling (toen heette het nog 'de Walpoort'). Deze week gaan we iedere dag iets leuks doen; film kijken, liedjes zingen, dansen en woensdag is de enige echte TAFELSOMMENBINGO! Juf Daphne heeft allemaal prijsjes gekocht zoals bij een echte bingo. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij daar superveel zin in hebben! Nog even een paar dagen de tafelsommen oefenen, dan komt het helemaal goed!

Na de kerstvakantie krijgen we een nieuwe juf. Nouja, nieuw..... Juf Amy kennen we al! Want juf Amy is nu de juf van de kleuters. Na de kerstvakantie wordt zij de juf van groep 4/5. We gaan heel goed ons best doen bij haar!

Voor nu..... tot ziens! En alvast fijne feestdagen!

Hallo allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Maar we hebben het ook zo druk!
De afgelopen weken hebben wij allemaal hard gewerkt. Wist je dat.....
- ... Ayman zijn grote tafeldiploma heeft gehaald voor de tafels van 1 t/m 10?!
- ... Arshiya zijn kleine tafeldiploma heeft gehaald voor de tafels van 1-2-3-4-5-10?!
- ... Een aantal kinderen uit groep 4 al aan het oefenen zijn om met een vulpen te schrijven?!
- ... Groep 4 de hoofdletters leert schrijven nu?! Ze hebben de A B C al geleerd.
- ... Groep 5 al sommen maakt tot de 1000?! Echt heel moeilijk!
- ... Iedereen van groep 4 het alfabet kan opzeggen?!
- ... Wij vorige week allemaal ons rapport hebben gehad?!
- ... Wij vorige week ons schoentje hebben gezet en de pieten er lekker pepernoten in hebben gedaan?!
- ... Wij een supercool optreden aan het oefenen zijn voor de sint?!
- ... Fenne "sinterklaas kapoentje" op de keyboard kan spelen?!
- ... Erik "sinterklaas kapoentje" op zijn trompet kan spelen?!
- ... En jullie kunnen dan vast wel raden wat wij gaan doen voor de sint??!!

Tot de volgende keer!

Hallo allemaal!

Deze week is het feest! Onze school bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Er is een optreden geweest van de kinderen die drumlessen hebben gehad de afgelopen weken. We hebben eierkoeken versierd en natuurlijk opgegeten. Heerlijk! En we hebben een tijdscapsule gemaakt. Dat is een schoenendoos die versierd is. Wij hebben allemaal brieven geschreven en tekeningen gemaakt, hoe ziet de school er over 10 jaar uit? en welke juffen/meesters werken er dan nog? Over 10 jaar wordt de doos weer opengemaakt en kunnen we zien of we gelijk hadden. Vandaag hebben we toffe eindviering gehad. En nu..... is het vakantie. Voor groep 5 één week en voor groep 4 zelfs 2 weken.

26 september

Hallo allemaal!

Vandaag hebben we met groep 4 en 5 wel een uur gepraat over de evolutie van de mens! De juf heeft ons uitgelegd dat er héél vroeger apen leefden die steeds slimmer en handiger werden. Ze gingen rechtop lopen om hun handen vrij te hebben. Ze maakten van stenen een soort hakbijlen en ze ontdekten hoe ze vuur konden maken. Ook kregen sommige mensapen steeds minder haren op hun lijf omdat het veel te warm was.

We hebben een aflevering van het klokhuis gekeken. Willen jullie 'm ook zien? KLIK DAN HIER!!!

En we hebben een filmpje bekeken van dieren die steeds veranderen tot we bij de tegenwoordige tijd zijn en er mensen zijn.

De juf heeft ook verteld dat er een tweede verhaal is over het ontstaan van de mens. Namelijk dat God/Allah een man en vrouw op aarde heeft gezet en dat er daardoor mensen op aarde zijn ontstaan. En de juf heeft gezegd dat het beiden goed is om te geloven.

Groetjes van groep 4 en 5

Hallo allemaal!

Ondertussen zijn wij al weer een aantal weken in onze nieuwe groep. Het was wel even wennen hoor met twee groepen in 1 lokaal. Maar het gaat steeds beter. We leren zelfstandig werken en vinden het fijn om elkaar te helpen.

Bij taal heeft groep 4 het thema over "beroepen". Hieronder zie je wat wij willen worden als we groot zijn.
Groep 5 heeft het thema over de schoolkrant. Volgende week gaan wij samen een echte krant maken. Eerst een plannetje maken wat er allemaal in moet, de taken verdelen en hop; aan het werk!

groep 4 en 5

Kalender Vleksommen